4 Scheiding

Het verbreken van een relatie zet je hele leven op z'n kop. Middenin een storm van heftige emoties moeten er allerlei belangrijke beslissingen genomen worden.
Dit lost niemand gemakkelijk op. Ook de meest standvastige en zelfverzekerde personen, lopen hierop vast.

Hoe komt dat eigenlijk en wat kun je ertegen doen?

De oorzaak ligt meestal bij de communicatie. Het gaat daarbij niet alleen om wat er gezegd en gedaan wordt, maar ook hoe er gecommuniceerd wordt. Onder invloed van emoties 'verstaan' mensen elkaar niet meer. Wat je zegt en wat je bedoelt te zeggen komen vaak niet overeen; en degene tegen wie je het zegt kan er onder invloed van emoties nog iets anders van maken.

Toch moeten er belangrijke beslissingen genomen worden, waarover goed is nagedacht. Want iedere keuze die je maakt heeft invloed op jouw toekomst. Emoties zoals angst, schuld, woede en verdriet zijn slechte raadgevers en hebben vaak te veel invloed op jouw beslissingen. Met iemand 'sparren' over de ontstane situatie en bespreken welke oplossingen mogelijk zijn, zorgt ervoor dat de balans tussen emotie en ratio herstelt kan worden. Ga wel met een profesional praten! Iemand met ervaring en die niet persoonlijk betrokken is bij de scheiding.

Omdat wij vanuit onze werkzaamheden vaak al in een vroeg stadium op de hoogte zijn van een relatiebreuk, hebben wij naast onze advieswerkzaamheden over de financiële gevolgen van een scheiding ook ervaring opgedaan met mediation. Meer daarover lees je hier.

Wil je met ons 'sparren' over jouw persoonlijke situatie? Maak dan een afspraak voor een oriënterend gesprek.

 

Afspraak maken

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen snel contact met je op.