https://hummelklein.com/wp-content/themes/gymappstest 2 Pensioenen | Hummel-Klein

2 Pensioenen

Er zijn niet veel pensioenadviseurs overgebleven omdat de wetgeving voor pensioenadvies gewijzigd is. Veel adviseurs  hebben hun pensioenportefeuille afgestoten. Voordat de wetgeving veranderde, waren er in Nederland ca. 2.500 pensioenadviseurs dat aantal is teruggelopen met ongeveer 35%.

Wij vinden dat geen goede ontwikkeling! Wij zagen dit ook al aankomen en hielden er rekening mee dat veel adviseurs ervoor zouden kiezen om het benodigde diploma niet te behalen. Dat was voor ons juist de reden om het diploma wel te behalen! Ook omdat bekend werd dat accountants en boekhouders vanuit hun professie ook beperkt worden om over dit onderwerp te adviseren.

Wij kiezen er bewust voor om de dienstverlening pensioen aan te blijven bieden, om een partij te kunnen zijn voor werkgevers & DGA’s met een eigen pensioenregeling die vanwege de kleinschaligheid van hun regeling niet ‘veroordeeld’ willen zijn tot grote/gespecialiseerde pensioenadvieskantoren die prachtige regelingen bedenken tegen een nog ‘prachtiger’ dienstverleningstarief.

Omdat we met onze dienstverlening financiële planning ook plannen maken voor DGA’s, wilden we nadrukkelijk de pensioenadviesdiensten kunnen blijven aanbieden. Wij behoren tot een kleine groep pensioenadviseurs en de meeste daarvan zijn werkzaam bij die grote/gespecialiseerde pensioenadvieskantoren. Omdat wij onze diensten voor pensioenen juist voor de kleinere werkgevers beschikbaar houden, zijn onze tarieven aangepast aan onze wijze van dienstverlening en lager dan de tarieven van de grote/gespecialiseerde pensioenadvieskantoren.

Wil je meer informatie over onze dienstverlening pensioen, neem dan contact met ons op om een afspraak te maken voor een oriënterend gesprek.

Afspraak maken

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen snel contact met je op.